Održane aktivnosti u sklopu projekta AKTIVNI U MLADOSTI – AKTIVNI U STAROSTI

Održane aktivnosti u sklopu projekta AKTIVNI U MLADOSTI – AKTIVNI U STAROSTI UP.02.1.2.01.0035 za prva dva izvještajna razdoblja;
• Tijekom mjeseci ožujka i travnja opremili smo i uredili prostorije za rad u kojima će se održavati aktivnosti u sklopu projekta naredne dvije godine, te odradili pripremu za glazbene i etno radionice; nabava glazbenih instrumenata i materijala za etno radionice.
• Početkom svibnja započele su glazbene radionice, održano je deset glazbenih radionica za mlade do 25 godina; Tradicijska glazbala Slavonije i Baranje. Sve naučeno iz prvog uvodnog teorijskog dijela mladi su tijekom lipnja počeli primjenjivati u praksi, do kraja srpnja planiramo održati ukupno 102 radionice, uz voditelja Igora Markovića 12 mladih osoba svladati će osnove sviranja na Primi, Basprimu, Čelu, Kontri i Berdi.
Glazbene radionice održavati će se tijekom cijelog trajanja projekta, u 20 mjeseci prema planu ukupno će biti održano 560 glazbenih radionica, a krajnji rezultat je formiranje glazbenog orkestra sačinjenog od najmanje 10 mladih osoba sa područja Općine Darda.
• Pred kraj lipnja i početkom srpnja održane su prve tri ETNO radionice – izrađivanje tradicijskih nakita i oglavlja za Baranjsku nošnju. Cilj ovih radionica je unapređenje i razvoj kulturnih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva starijih dobnih skupina Općine Darda. Na naše zadovoljstvo interes za sudjelovanje na radionicama bio je poprilično velik, nastavak etno radionica planiran je za jesen ove godine.
• Trenutno su u pripremi folklorne radionice u suradnji sa Mađarskim, Romskim i Srpskim kulturno umjetničkim društvom, kroz folklorne radionice će svaki od navedenih društava prikazati svoj specifičan način izvedbe pojedinoga plesa koji odlikuju dinamičke razlike u strukturi koraka, prezentirati svoje nošnje i raznolikost običaja.

Klizi na vrh